Is er ook een andere alternatief voor Facebook?

Soms zijn mensen Facebook helemaal zat en willen ze een alternatief gebruiken. Er zijn op dit moment vele alternatieven beschikbaar op het internet, alleen worden deze niet veel gebruikt. De meeste alternatieven werken ook niet of hebben slechte functies waardoor het geen goeie site is. Toch willen steeds meer mensen een alternatief voor FB gebruiken. De grootste reden hiervoor is dat mensen bang zijn dat Facebook niet goed omgaat met hun privacy. Ook nadat Facebook koopt Whatsapp denken mensen dat het blauwe monster teveel informatie heeft waardoor mensen hun privacy op hun spel staat. Zoals al eerder werd verteld is privacy een van de grootste oorzaken waarom mensen een ander alternatief zoeken.

facebook alternatief

Facebook Alternatieven, met meer informatie

Hieronder staan verschillende alternatieven die wij hebben uitgekozen. Sommige zijn al een tijd actief, terwijl andere pas net bestaan. We hebben ervoor gekozen om een grote selectie te nemen zodat je kan zien wat er allemaal op dit moment is.

Google+
Een van de grootste is op dit moment Google+. De social media site wordt onderhouden door de mensen achter Google. Sinds de oprichting in 2011 heeft de dienst al meer dan 500 miljoen aanmeldingen. Je kan Google+ dus zien als de op één na grootste website in deze niche. Als je aan je privacy denkt is deze dienst het zelfde als Facebook. De functies die de dienst aanbied zijn wel uniek en de content die Google+ aanbied is zeker het proberen waard. En het voordeel is ook dat veel van jouw vrienden een account hebben op G+.

Twitter
Twitter is een site waar je korte berichten kan delen met maximaal 140 tekens. Het is een social media site waar je elkaar kan volgen en op elkaar kan reageren. Het idee achter Twitter is erg leuk, en de site heeft een hoop gebruikers. Het medium wordt gebruikt op het laatste nieuws te delen en is vaak sneller met nieuws dan landelijke nieuws-mediums zoals Telegraaf of NOS.

LinkedIn
Deze website is vooral gericht op vakmensen. Wereldwijd zijn er ongeveer 400 miljoen gebruikers op Linkedin, waarvan ongeveer 5 miljoen in Nederland geregistreerd zijn. De site is beschikbaar in 24 talen, en is onder andere ook beschikbaar in het Nederlands. In het bedrijfsleven is deze website erg handig.

Tumblr
Een microblogging-systeem en sociaalnetwerksite in 1. Bestaat al sinds 2006 en sindsdien erg gegroeid. Vanaf 2013 is het netwerk Tumblr overgenomen door Yahoo door Yahoo!. Op de site kan je tekst, stilstaande en bewegende beelden, citaten, links en geluidsopnamen op je blog plaatsen. Ook is het mogelijk om mensen te volgen.

Myspace
Een van de oudste en bekendste websites van de wereld. Myspace heeft een groot aantal gebruikers, deze mensen onderhouden dagelijkst hun weblogs, profielen, groepen en dergelijke. De website werd in 2003 opgericht en werd in 2005 gekocht voor een bedrag van 580 miljoen dollar. Myspace was een van de meest populairste websites ter wereld.

Verschillende Alternatieven Die Niet Populair Zijn

Diaspora: Dit is een non-profit website, een sociale netwerk die je volledige eigendom en controle geeft over je gegevens, foto’s en de berichten die je plaatst. Ter vergelijking: Facebook gebruikt jouw gegevens om gerichte advertenties te maken en/of het verkopen van jouw gegevens.

Ello: Een invite-only en advertentievrije alternatief voor bestaande sociale netwerken, ello is nog in de beta-testfase, maar is nu al veel onder de aandacht. De website is volledig advertentievrij en is niet commercieel ingericht.

Foursquare: De laatste tijd hoor je veel over deze website. Locatie-gebaseerde diensten zijn gebaseerd op jouw mobiele telefoon. De app herkent en gebruikt jouw locatie om het gebruik van de dienst te perfectioneren.

Ning: Een online platform waarmee individuen en organisaties hun eigen aangepaste sociale netwerk kunnen creëren. Maak en ontwerp je eigen aangepaste hub en verbind met je gemeenschap.

Pad: Een sociaal netwerk dat je beperkt tot 50 vrienden. De bedoeling hiervan is om te communiceren met alleen de mensen die je het best kent.

Maak gebruik van onze Facebook hack

Een facebook hacken met onze software is heel makkelijk. Bekijk snel onze download pagina , of ga naar homepagina voor meer informatie!

admin